Šķiet, vieni no klasisākajiem un iemīļotākajiem aiz smilšu mīklas cepumiem ir auzu pārslu cepumiņi. Varu derēt, ka teju katrā ģimenē ir sava auzu pārslu cepumu recepte. Arī Omītes recepšu bloknotā var atrast vairākas auzu pārslu cepumu receptes un šoreiz dalos ar vienu no tām.
Auzu pārslu cepumu recepte
SASTĀVDAĻAS:
150g sviesta;
100g cukura;
3 olas;
300g auzu pārslas;
50g kviešu miltu.
PAGATAVOŠANA:
1. Auzu pārslas apgrauzdē 75g sviesta un atdzesē.
2. Atlikušos 75g sviesta saputo ar cukuru un olu dzeltenumiem. Puto tik ilgi, kamēr cukurs izkusis.
3. Saputotajai masai pievieno atdzesētās auzu pārslas, kviešu miltus, saputotus olu baltumus un visu kārtīgi samaisa.
4. Izklāj pannu ar cepampapīru ar uz tās liek auzu pārslu piciņas.
5. Cep cepeškrāsnī nelielā karstumā, kamēr cepumi kļuvuši zeltaini.
Auzu pārslu cepumi
MANA PIEREDZE:
Pēc šīs receptes ceptie cepumi sanāk tiešām pasakaini gardi. Tik gardi, ka roka pati nemanāmi stiepjas cepumu šķīvja virzienā pēc nākamā kāruma. Garšas dažādībai klasisko auzu pārslu recepti papildināju ar rozīnēm un saulespuķu sēkliņām, kuras mīklai pievienoju reizē ar miltiem. Garšo ievērojami labāk nekā veikalos nopērkamie auzu pārslu cepumi.
Brīnišķīgi gardi cepumiņi! Super. Pirmo reizi taisīju arī kaut kur no i-neta, bet bija ļoti daudz miltu, kas man nepatika. Šoreiz uzticējos omītei, un re kā! Sanāca ideāli.
Liels paldies par gardo un vienkāršo recepti.
tiešām laba recepte, sanāca garšīgi cepumiņi, man personīgi varbūt nedaudz pa saldu, bet nu tas ir gaumes jautājums. nākamo reizi pievienošu nedaudz vairāk miltus, jo gribas, lai viņi sanāktu formīgāki.
Paldies par šo super recepti.
Tādēļ, ka mīkla sanāca par šķidru es izdomāju to salikt pa mazām kēksu formīņām. Sanāca lieliski! Bērnam Martiņ tirgum 🙂
Man arī vienreiz sanāca drusku pa šķidru mīkla – bet tas tapēc, ka pieliku siltas auzu pārslas klāt 😀 Ja liek atdzisušas, tad ir ok 🙂
Ko nozīmē neliels karstums!? 150? 170? cik!?
Omītes laikā nebija tik advancētas krāsnis, lai noteikti precīzu temperatūru, taču iesaku cept 180 grādos. Zelta vidusceļš.
Sk. Paldies!
tā ar pats netiku skaidrībā, cik tad īsti ir tā optimālā temperatūra, bet liekas, ka tas ir atkarīgs no cepumu izmēriem – es tādus kārtīgus, dūres lielumā lipinu =)
Cepumi labie! 😉
Liels Paldies par recepti! Jaunais gads var sākties gardi (ar jaunu cepeškrāsni un jaunām gardām receptēm). Beidzot arī mūsmājās būs garšīgi, pašcepti un veselīgi gardumi. Mmmm…. Šie būs mani mīļākie cepumi 🙂
Paldies!
Paldies par garšīgo recepti!!! Tikko izmēģinājām – kā lielie, tā mazais ir sajūsmā! Paldies !!!
Paldies, tiešam garšīgi cepumiņi!
loti garsiigi, tiesaam nevar salidzinat ar veikalaa pirktajiem.Paldies par so lielisko recepti!!!!!!
Paldies par garšīgo receptīti. Cepumiņi sanāca super garšīgi. Cepumtrauks drīz būs tukšs.
Tiešām laba recepte jo, mammai uzcepu un viņa prasīja kur tik, labu recepti dabūju! 😉
P.S Man, ir tikai 13 gadi! 😉
Paldies,par recepti!;)
Beidzot esmu atradusi, ko meklēju. Līdz šim izmēģinātās auzu pārslu cepumu receptes mazais puika neatzina, bet šī izpelnījās atzinību.
Cik stingri ir jāputo olu baltumi?
Ja piecu punktu skalā, kur 5 nozīmē tik stipri saputotus baltumus, ka tie veido cietus putu kalnus, tad saku, ka 5. Bet, protams, viss atkarīgs arī no tā, cik svaigas ir olas – jo ilgāk stāvējušas, jo švakāk veiksies ar to saputošanu.
Ļoti laba omītes recepte. Bērni ar lielu prieku ēd auzu pārslu cepumus.:)
Paldies! Jau kuro reizi cepu cepumus pēc šīs receptes un priecājos, cik gardi sanāk. 🙂
Ļoti veiksmīga recepte, SUPERĪGI CEPUMI !!!
Tik garšīgi sanāca! Paldies par recepti 🙂
Brīnišķīga recepte, liels paldies, ka padalījies! Dažādas receptes esmu izmantojusi, bet ģimene teica, ka šī ir vislabākā!
Pievienoju zemesriekstus un sēkliņas.
Sirsnīgs paldies omītei par recepti! Tā ir atceļojusi līdz Turcijai un cepumi tiek slavēti un prasīti vēl gan Stambulā, gan Antālijā 🙂
Ļoooti gardi,izcili!Paldies par receptīti! 😉 Tādi mīksti,pufīgu,lieski der arī maziņiem,kuru vēl ar zobu daudzumu mutē nevar lepoties 😉
Kā man vīrs saka – šie cepumiņi viņam atgādina bērnību 🙂 Paldies par lielisko recepti!
Lieliska recepte, sviestu gan aizstāju ar kokosriekstu eļļu, lai veselīgāk un miltus ar mandeļu miltiem, bija mazliet palikuši pāri no macarooniem, un mazliet pekanriekstu piebēru klāt, sanāca ļoti garšīgi! Paldies
man īsti nesanāca jo es ieliku vēl diezgan siltas auzu pārslas kā arī par maz miltus, un pielipa klāt pie pannas 😀 vajadzēja papūlēties lai dabūtu nost. bet pat noskrubinot no pannas sanāca ļoti garšīgi. gala rezultāts – garšīga izgāšanās! 😀 🙂
izcili patiešām! riekstus un pārējās piedevas var likt, var nelikt, cukuru arī- pēc garšas, bet cepumi nu ļooooooti gardi!!! paldies!!
Paldies par recepti. Izcili 🙂
Ļoti labi cepumiņi, berns ēd vienu pec otra, viegli pagatavot, visiem iesaku, paldies par recepti
Dieviigi. Sveicieni no eedaajiem Londonaa! 🙂
sk
Vai kviešu miltu vietā nevar likt mazliet vairāk auzas? Tās taču arī kā milti…
Protams, droši var variēt un piemeklēt sev mīļāko sastāvdaļu kombināciju.
Liels lūgums pastāstīt-no kurienes ņemta ar roku rakstītā cepumu recepte ?
Lūdzu,pasakiet,no kurienes ņemta ar roku rakstītā recepte???Vienkārši-atpazinu rokrakstu..
Sveiki! Recepte ir no manas omītes pierakstiem.
Sveiki! Uz doto brīdi mājās beidzies sviests. Vai nevar to aizstāt ar eļļu? Man šķiet, ka taukviela paliek taukviela. Bet ka nesabojā visu pasākumu
Sveiki! Sliecos vairāk uz to, ka eļļa šim gardumam nepiestāvēs.
Varbut lazdu riekstu ella der? Ta ir neitrala. Esmu izmantojusi keksiem.
Sveika! Ar šādu eļļu nekad neesmu mēģinājusi, tāpēc, ja izlem notestēt, labprāt uzklausīšu, kā izdevās 🙂
Sveicini no Turcijas. Mans berns ka traks, vairs nav jagaida pasinas no Lv ar auzu parslu cepumiem 😉.
Labvakar. Vai kāds varētu lūdzu precizēt dažas vīrietim nesaprotamas nianses. Piemēram. Auzu pārslas apgrauzdē 75g sviesta – kā tas notiek, tās jāsamaisa ar sviestu, jāgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī, kādā temperatūrā? Un kas ir domāta neliela temperatūra? 100, vai 200 grādi? 🙂 Paldies par padomu :)Ļoti gribas cepumus!
Sveiki!
Auzu pārslas grauzdēju šādi – lieku uz pannas sviestu, uzberu auzu pārslas un maisot grauzdēju, kamēr pārslas top zeltainas.
Savukārt cepumus parasti cepu 180 grādos.
Arī man izdevās brīnumaini gardi un aromātiski cepumiņi. Paldies!
Ļoti gardi sanāca… jau ar neizceptu mīkliņu našķojos. Dikti gardi. Pieliku klāt sarīvētu šokolādi un rozīnes.
Paldies, tiešăm gardi cepumi izdevās!!!