Mani bērnības mīļākie cepumi, kurus omīte cepa teju katru nedēļu. To nosaukums “Bada cepumi” radies no tā, ka pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas gandrīz vienmēr būs atrodamas mājās, taču, maza būdama, to nezināju, tādēļ domāju, ka no šiem cepumiem pārtiek tad, kad ir bads. Līdz ar to vienmēr prātoju: “Cik gan labi būtu tad, ja būtu bada laiki, tad katru dienu varētu ēst cepumiņus.” 😀

SASTĀVDAĻAS:

200g margarīna;

1 glāze cukura;

1,5 glāze miltu;

5 – 6 olas

PAGATAVOŠANA:

1. Margarīnu katliņā izkausē.

2. Izkausētajam margarīnam pievieno cukutu, miltus un olas. Visu labi samaisa.

3. Cepumu masu lej uz cepampanna.

4. Cep 180 grādos sakarsētā krāsnī, kamēr cepumiņi gatavi.

MANA PIEREDZE:

1. Omīte, lai dažādotu cepumu garšu, mēdza mīklai pievienot saujiņu rozīņu.

2. Gatavojot mīklu, pievienoju 6 olas, taču mīkla sanāca pārlieku šķidra un nācās piebērt vairāk miltu nekā norādīts receptē, tādēļ iesēkumā iesaku pievienot 5 olas un vadīties no situācijas. Ja mīkla šķiet par biezu, var pievienot vēl vienu olu.


Kategorijas: Cepumi

4 atbildes.

  1. Elīna saka:

    Ja neskaita to, ka paiet laiks tieši cepšanai, tad ļoti veigla recepte, bet rezultāts lielisks (gan mājās, gan kolēģiem ļoti garšo). Mana pieredze – rozīņu vietā var pielikt dzērveņu sukādes, domāju, ka ari citas sukādes, kas skābenas derēs. Izmēģināju uz 180 grādiem, tad jācep apmēram 12 minūtes un cepumi gatavi (tas ērti krāsnīm, kur var uzlikt laiku – kad pīkst krāsns, vismaz neaizmirst par cepumiem) 🙂

  2. Zane saka:

    Cik cepumu sanāktu?

    • Banija saka:

      Diemžēl neesmu skaitījusi un svērusi, taču gana daudz, lai ģimene varētu našķoties visa vakara garumā 🙂

  3. Dārta saka:

    bija ļoti garšīgi pat iztikām bez vienas olas ( jo nebija) sacepām gana daudz cepumu diemžēl puse nodega!

Pievienot komentāru