Domāju, šī vienkāršā ābola rauša recepte ir pa spēkam jebkuram – nekādas mīklas raudzēšanas, mīcīšanas un likšanas ledusskapī. Gandrīz vai varētu teikt – viens un divi, un gatavs! Tik vienkārša recepte, bet gala rezultāts – mmmm, pasakaini labs! Manuprāt, šāda vai līdzīga ābola rauša repcete ir atrodama teju katras omītes recepšu kladītē.
SASTĀVDAĻAS:
Rauša pamatnei:
400g skābā krējuma;
2 glāzes miltu;
1 glāze cukura;
2 olas;
1/2 tējkarote sodas;
āboli.
Rauša virsai:
1 ola;
200g skābā krējuma;
cukurs;
kanēlis.
PAGATAVOŠANA:
1. Sajauc rauša pamatnei domāto skābo krējumu ar miltiem, cukuru, olām un sodu. Visu labi samaisa.
2. Mīklu lej uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
3 Pa virsu kārto nomizotus, daiviņās sagrieztus ābolus.
4. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 – 20 minūtes.
5. Kamēr cepas rauša pamatne, sajauc olu ar skābo krējumu, cukuru un kanēli.
6. Iegūto krējuma masu uzlej rausim un cep vēl aptuveni 5 – 10 minūtes.
MANA PIEREDZE:
Gadījumā, ja mājās nav cepamās plāts, var izmantot arī parastu cepamtrauku, kā to darīju es, jo rezultāts no tā nemainās. Ar rausi var variēt- lejot uz plāts mīklu plānākā kārtā, iegūsi klasisko plātsmaizi, bet, ja biezākā kārtā – gardu ābola kūku. Tik jāatceras, ka otrajā gadījumā rausis būs jācep dažas minūtes ilgāk.
Sanāk tiešām garšīga. Un tagad ābolu laikā kā reiz. Paldies par recepti, izmēģināju un sanāca 🙂
Sanaca vnk looti garshigs!Paldies par receptiti! 🙂
Prieks, ka izdevās un garšoja 🙂