Runājot par cepumiem Riekstiņi, gribas tos saukt par teju gardāko iespējamo našķi. Atzīšos, nekad neesmu ēdusi trifeles, zilo tunzivi vai citu ko tikpat eksotisku, taču Riekstiņus varētu nodēvēt par mūsu pašu vietējo delikatesi. Savulaik šķita, ka Riekstiņu pagatavošana ir viena sarežģīta padarīšana, kas prasa vismaz pāris stundas, jo maza būdama domāju, ka tiek izcepts riekstiņš un tad kaut kādā mistiskā veidā iekšā dabūts pildījums, taču viss izrādās pavisam vienkārši. Manuprāt, pat ļoti gribot nevar izcept negaršīgus Riekstiņus 🙂
SASTĀVDAĻAS:
200g sviesta;
300g miltu;
100g cukura;
vaniļas cukurs;
vārīts kondensētais piens – pildījumam.
PAGATAVOŠANA:
1. Bļodā samīca miltus, cukuru, vaniļas cukuru un istabas temperatūrā esošu sviestu.
2. Masu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
3. Cepumu formiņas iesmērē ar sviestu.
4. Mīklu pilda formiņās, atstājot vidū nelielas iedobītes.
5. Cep aptuveni 20 – 25 minūtes 180 grādu karstumā.
6. Kad cepumi izcepušies, tiem formiņā ļauj atdzist, un tikai pēc tam ņem ārā no formiņām.
7. Pilda ar kondensēto pienu.
MANA PIEREDZE:
Omītes pieraksti vēsta, ka ir iespējams variēt ar pildījumiem, un ierasto vārīto kondensēto pienu aizstāt ar ievārījumu (tam jābūt pabiezas konsistences) vai arī ar kondensēto pienu, kas sajaukts ar halvu.
Sveika, omītes pieraksti vēsta, ka mīklā paredzētas arī olas…
Vai gatavās pusītes ir viegli dabūt ārā no formiņām…vai tas nav jādara ar varu?
Es parasti sagaidu, kad pusītes ir atdzisušas, un tikai tad ņemu tās ārā no formiņām, jo savādāk, kamēr karstas, tās tiešām būs grūtāk izņemt. Talkā ņemu nazi, ar tā galu aizķeru aiz pusītes un pēc tam jau tā pavisam viegli izlec ārā.
Sveiki. Vai margarīna vietā labāk nebūtu sviests? Ja tā, cik gramu?
Sveika, Jana!
Protams, margarīnu vari aizstāt ar sviestu. Daudzums gan būs nemainīgs.