Cietās piparkūkas

SASTĀVDAĻAS:

400g medus;
200g cukura;
550g miltu;
100g sviesta;
2 olas;
2 tējkarotes spirta;
1 tējkarote cepamā pulvera.
Garšvielas:
10 krustnagliņas;
5 graudiņi kardamona;
1/2 tējkarotes kanēļa;
1 tējkarote ingvera;
1/2 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta;
5 pipari;
1 tējkarote koriandra;
naža gals samaltu anīsa sēklu.

PAGATAVOŠANA:

1. Medu ar cukuru un sviestu uzvāra, verdošam pievieno pusi izsijātu miltu, spirtu, samaltas garšvielas un pamatīgi sauļ.
2. Nedaudz atdzesētai mīklai pievieno sakultas olas, cepamo pulveri un pārējos miltus.
3. Mīklu samīca, noliek uz dienu vēsumā.
4. Nākamajā dienā plāni izveltnē, izspiež cepumus, izmantojot formiņas, pārziež ar saultu olu un cep mērenā siltumā.

 

Mīkstās piparkūkas

SASTĀVDAĻAS:

3 glāzes kviešu miltu;
2 glāzes cukura;
1 glāze skābā krējuma;
4 olas;
1 tējkarote cepamā pulvera;
2/3 no cieto piparkūku mīklā minēto gaŗšvielu daudzuma.

PAGATAVOŠANA:

1. 1/2 glāzes cukura ar 1/2 glāzes ūdeni uzvāra, līdz cukurs izkūst un kļūst brūns.
2. Tad pievieno pārējo cukuru un karsē, līdz cukurs izkūst, pievieno garšvielas, miltus, krējumu, sakultas olas, cepamo pulveri.
3. Masu labi sauļ, lej uz plāts 2 cm biezumā un cep mērenā siltumā. Kad gatavas, sagriež vēlamajos gabaliņos.


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru