Šie nu ir vieni no klasiskākajiem sāļajiem cepumiem, kurus par bargu naudu var nopirkt teju katrā veikalā. Skatoties uz cenu dažkārt varētu nodomāt, ka cepumu sastāvā ir zelts, vai arī to pagatavošana prasa nu ĻOTI sarežģītu darbu un vismaz doktora grādu pārtikas tehnoloģiju nozarē, bet tā nebūt nav. Piedāvāju vērtēšanai siera cepumu recepti no manas omītes recepšu krājumiem.

SASTĀVDAĻAS:

1 glāze miltu;
100g siera;
100g sviesta;
ola pārziešanai;
šķipsniņa sāls.

PAGATAVOŠANA:

1. Samīca viendabīgā masā miltus un sviestu.
2. Mīklai pievieno sarīvētu sieru un šķipsniņu sāls.
3. Visu kārtīgi samaisa un liek uz pārdesmit minūtēm ledusskapī.
4. Mīklu izrullē, ar formiņu palīdzību veido cepumus.
5. Cepumiņus kārto uz plāts un pārziež ar olu, var pārkaisīt ar rīvētu sieru vai ķimenēm.
6. Cep līdz cepumi kļūst zeltaini.

MANAS PIEBILDES:

Cepumus jācep uzmanīgi, jo, ja tos cepsi brūnus, siers kļūs rūgts, un cepumi vairs nebūs tik gardi.


Kategorijas: Cepumi

4 atbildes.

  1. Marija saka:

    Kādā temperatūrā jācep?

  2. Vlters saka:

    cik cepumi sanāk daudzums

    • Banija saka:

      Diemžēl nevarēšu pateikt kopējo svaru, taču gana daudz, lai kā uzkoda būtu visai ģimenei.

Atbildēt Marija