Neatceros, ka kādreiz mana omīte būtu gatavojusi šo kūku, taču atzīsiet, ka tās nosaukums ir pietiekami intriģējošs, lai pamēģinātu. Atšķirībā no citām kūkām, šo iespējams pagatavot ātri, nav nepieciešamas īpašas prasmes un, kas galvenais, praktiski visas sastāvdaļas atrodamas mājās.

SASTĀVDAĻAS:

Biskvītam:
3 glāzes miltu;
1 glāze skābā krējuma;
1 glāze cukura;
1 tējkarote sodas;
1 tējkarote etiķa esences.

Pildījumam:
1 glāze skābā krējuma;
1 glāze cukura

Glazūrai:
50g sviesta;
3 tējkarotes kakao;
3 ēdamkarotes cukura;
3 ēdamkarotes piena.

PAGATAVOŠANA:

1. Mīklai paredzētās sastāvdaļas mīca, līdz iegūst viendabīgu masu.
2. Mīklu sadala 5-6 vienādās daļās, izrullē un liek cepties 180 grādu karstumā līdz biskvīts kļūst zeltains.
3. Kamēr cepas biskvīts, saputo skābo krējumu ar cukuru pildījumam.
4. Veido glazūru – glazūrai domātās sastāvdaļas liek katliņā un karsē, kad masa sāk vārīties, ņem nost no plīts.
5. Veido kūku – starp biskvīta kārtām smērē pildījumu un kūku pārlej ar sagatavoto glazūru.

MANAS PIEBILDES:

Lai kūka būtu mīkstāka, pildījumu starp kārtām smērē bagātīgi, neskopojoties. Lieliski, ja ir iespēja kūku sagatavot iepriekšējā dienā pirms ēšanas, lai pagūtu “ievilkties”.


Kategorijas: Kūkas

2 atbildes.

  1. Elīna saka:

    Sakārdināji :) šķiet, ka drīz taps arī manā mājā un tad redzēs, kā sanāks :)

    Atbildēt

Pievienot komentāru