Atzīšos, kad omītes kladītē ieraudzīju biezpiena sacepuma recepti, biju ļoti skeptiska. Tas tādēļ, ka līdz šim biezpiena sacepums man saistījās ar pavisam nebaudāmu maltīti skolas ēdnīcā, kas piedevām vēl ož pēc trauklupatas. Bet labāk nebojāt apetīti, jo, pašai par lielu pārsteigumu, sacepums izdevās ļoti baudāms. Vienkārši ideāls, ja tā drīkst teikt.
SASTĀVDAĻAS 1.PORCIJAI:
100g biezpiena;
25g cukura;
1 ola;
15g rozīņu;
10g skābā krējuma;
6g sviesta;
20g rīvmaizes;
vaniļas cukurs vai citrona miziņa.
PAGATAVOŠANA:
1. Saputo sviestu ar olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru (citrona miziņu) līdz cukurs ir izkusis.
2. Iegūtajai masai pievieno biezpienu, noskalotas rozīnes, rīvmaizi, krējumu un visu kārtīgi samaisa.
3. Beigās biezpiena masā iecilā saputotu olas baltumu.
4. Liek cepties veidnē, kas iesmērēta ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi. Pārkaisa ar rīvmaizi un vidū liek sviesta piciņu (ja vēlas).
5. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 – 45 minūtes.
PIEZĪMES
Omītes receptē norādīts, ka rīvmaizi, kas tiek pievienota biezpiena masai, var aizstāt ar mannu vai miltiem.