Biju dzirdējusi par tomātu zupu ar rīsiem, taču nekad tādu nebiju garšojusi, tādēļ liels bija mans prieks, kad zupas recepti uzgāju omītes krājumos. Tomātu zupa ar rīsiem ir kā radīta steidzīgajiem – nav jāmizo kartupeļi, jāgriež dārzeņi. Tā teikt, viens, divi un gatavs!
SASTĀVDAĻAS:
300g maltās gaļas;
2 ēdamkarotes tomātu pastas;
sīpols;
100g rīsu;
1l buljona,
zaļumi;
krējums;
garšvielas.
PAGATAVOŠANA:
1. Uzliek sildīties katliņā eļļu un, kamēr silst eļļa, sagriež sīpolu.
2. Katliņā apcep sīpolu un malto gaļu.
3. Sīpolam un gaļai pievieno buljonu un uzvāra.
4. Kad buljons sāk vārīties, pievieno rīsus.
5. Kad rīsi mīksti, pievieno tomātu pastu un garšvielas.
6. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
PIEZĪMES:
Tā kā mājās bija arī aizķēries svaigs tomāts, pievienoju arī to zupai. No garšvielām zupai pievienoju saldās paprikas pulveri un melnos piparus.