Ar rupjmaizes kārtojumu pirmo reizi sastapos laikā, kad strādāju par viesmīli. Tovasar ļoti daudzi apmeklētāji saldajā izvēlējās rupjmaizes kārtojumu, bet, tā kā iepriekš pati to nekad nebiju mēģinājusi, nolēmu, ka jāpagaršo. Pagaršoju vienu karotīti un sapratu, ka tas nav priekš manis. Tā nu kopš tā laika vienmēr rupjmaizes kārtojumiem visās ēdienkartēs pagāju garām, nemaz nepamēģinot. Tagad pienākusi kārta to pagatavot pašai, pēc klasiskās, omītes blociņā atrodamās receptes.
SASTĀVDAĻAS:
200g rupjmaizes;
3 ēdamkarotes cukura;
250g saldā krējuma;
1 tējkarote kanēļa;
1 glāze augļu masas;
vaniļas cukurs.
PAGATAVOŠANA:
1. Nobriedušu klona maizi sarīvē uz smalkās rīves.
2. Sarīvētajai maizei pievieno maltu kanēli.
3. Traukā kārto kārtām sarīvēto maizi, augļu masu, saputoto krējumu.
4. Pēdējo liek maizes kārtu, greznojot to ar saldo krējumu.
PIEBILDES:
Ja kārtojumu grib padarīt vēl gardāku, rīvēto maizi viegli sabrūnini ar sviestu.
Lai ietaupītu laiku un arī spēkus, ko patērētu maizes rīvēšanā, vari veikalos iegādāties Lāču maizes ceptuves rupjmaizes rīvmaizi.
Omītes receptē norādīts, ka kārtojumā var izmantot ābolu, aveņu, zemeņu, plūmju augļu masas. Protams, visklasiskākais variants ir dzērveņu ievārījums.