Sacepumi ir viena ļoti parocīga štelle. Visu saliec traukā, bet pašā gatavošanas procesā tā īsti klāt nemaz nav jābūt, jo nav jāmaisa, lai nepiedeg, jāpievieno ik pēc pāris minūtēm kāda sastāvdaļa. Un, kas ne mazāk svarīgi, vismaz šī sacepuma, ko šoreiz piedāvāšu, pagatavošanā vari izmantot arī no iepriekšējām vakariņām pāri palikušos vārītos kartupeļus. Šoreiz galdā ceļam manas omītes pierakstīto kartupeļu sacepuma ar sieru recepti. Izmēģinājām. Ir gardi!
SASTĀVDAĻAS:
kartupeļi;
2 olas;
150-200g siera;
1 sīpols;
nedaudz sviesta;
rīvmaize;
sāls;
pipari.
PAGATAVOŠANA:
1. Izvāra kartupeļus. Tos var vārīt gan ar, gan bez mizas.
2. Kamēr vārās kartupeļi, sarīvē sieru un uz pannas taukvielās apcep sagrieztu sīpolu.
3. Kartupeļus samīca, pievieno rīvēto sieru, sīpolus, sakultas olas un garšvielas.
4. Cepamo trauku ietauko, izkaisa ar rīvmaizi un piepilda ar kartupeļu masu.
5. Visam pa virsu pārkaisa rīvmaizi un uzliek sviesta piciņas.
6. Cep 200 grādos, kamēr virsa kļūst zeltaina (aptuveni 25 minūtes).
PIEBILDES:
Ja vēlas, kartupeļu masai var pievienot arī gabaiņos sagrieztu kūpināto gaļu.