Atceros, ka bērnībā maltās gaļas mērci omīte gatavoja ļoti bieži, jo kopā ar makaroniem tas bija mana brālēna mīļākais ēdiens. Tiesa gan, nekad neesmu dzirdējusi omīti pieminam Solvitu, kuras gaumē ir šī gaļas mērce, taču ko nu par to. Rezultāts ir ļoti gards un patiks steidzīgajiem, kuri vakaros pēc darba grib gardi paēst, taču negrib ilgi dzīvoties pa virtuvi.

SASTĀVDAĻAS:

liellopu maltā gaļa;

burkāni;

sīpoli;

piens;

paprika;

tomātu pasta

sāls;

pipari.

PAGATAVOŠANA:

1. Uz pannas apcep malto gaļu.

2. Kad gaļa gatava, to pārliek sautējamā katliņā un uz pannas cep sarīvētu burkānu un ripiņās sagrieztus sīpolus.

3. Kad dārzeņi apcepušies, tos pievieno gaļai, visam pārlej nedaudz piena un liek sautēties.

4. Kad mērce ir gandrīz gatava, pievieno tomāta pastu, piparus, sāli, visu kārtīgi samaisa un sautē līdz gatavs.

5. Gatavo mērci pārber ar paprikas gabaliņiem, pasniedz kopā ar makaroniem.

KOMENTĀRI:

Papriku var pievienot arī mirklī, kad katliņā liek sautēties gaļu ar dārzeņiem.


Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru