Atceros, kā bērnībā no ābeles saudzīgi tika nolasīti āboli, lai tos nebojātus sakrāmētu kastēs un ziemā varētu našķēties. Jo nebija jau veikalos pieejami neskaitāmu šķirņu kivi, apelsīni, hurmas un citi augļi. Tad nu no pašu sētā augušajiem āboliem varēja gatavot visdažādākos kārumus – plātsmaizes, vienkārši krāsnī ceptus ābolus ar cukuru, kā arī ābolu krēmu…
SASTĀVDAĻAS:
400g ābolu;
180g cukura;
180g saldā krējuma;
15g želatīna.
PAGATAVOŠANA:
1. Cepeškrāsnī izcep ābolus.
2. Karstus ābolus izrīvē caur sietiņu un sajauc ar pusi cukura.
3. Otru pusi cukura saputo ar saldo krējumu.
4. Saputoto krējumu pievieno ābolu masai, beigās piemaisot arī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
5. Masu lej trauciņos un liek ledusskapī, lai sastingst.