Mana omīte ir bijusi liela saldumu mīļotāja. Par to liecina gan tas, ka lielākā daļa no viņas pierakstītajām receptēm atrodamas sadaļās, kas veltītas kūkām un cepumiem, gan arī recepšu bloknotiņā rūpīgi ielīmētās našķu receptes, kas izgrieztas no visdažādākajiem žurnāliem, tāpat arī saglabātās noplēšamo kalendāru lapiņas, uz kurām savulaik tika drukātas gan gardu ēdienu receptes, gan vienkārši sadzīviski padomi un joki.

SASTĀVDAĻAS:

200g sviesta;
200g biezpiena;
4 ēdamkarotes skābā krējuma;
2 olas;
560g miltu;
sāls;
1/2 tējkarote dzeramās sodas;
pūdercukurs.

PAGATAVOŠANA:

1. Izkausētam sviestam pievieno biezpienu, rūpīgi izmaisa.
2. Masai pievieno krējumu, olas, sāli un dzeramo sodu un kārtīgi samaisa.
3. Iegūtajai masai pieber miltus un veido mīklu, ko izveltnē 2-3mm biezumā.
4. Veido apaļas cepumu ripiņas, kurām vienu pusi apviļā pūdercukurā.
5. Ripiņas pārloka ar cukuroto pusi uz iekšu un viegli aizloka maliņu.
6. Cep 200 grādu karstumā līdz tie kļuvuši brūni (aptuveni 10- 15 minūtes).


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru