Jāteic, ka to, kādēļ kūka nes tik netveramu nosaukumu, kā Sapnis, diez vai sapratīsiet, ja to nebūsiet nogaršojuši. Gaisīga kā olas baltums, sulīga kā Latvijas āboli un kraukšķīga kā viskārdinošākās smilšu mīklas drupačas. Lūk, tāda ir ābolu kūka Sapnis.
SASTĀVDAĻAS:
200g sviesta;
3 olas;
3 lieli āboli;
180g pūdercukura;
320g miltu;
šķipsniņa sāls;
1/2 tējkarote sodas.
PAGATAVOŠANA:
1. Sviestu un olu dzeltenumus iekapā miltos, pievienojot arī 135g pūdercukura, šķipsniņu sāls un sodu.
2. Mīklu samīca un 1/3 no tās ieliek uz 30 minūtēm saldētavā.
3. Olu baltumus saputo ar atlikušo pūdercukuru (2 tējkarotes atstāj kūkas apkaisīšanai).
4. Mīklu liek ar cepampapīru izklātā tortes formā.
5. Mīklai pa virsu uzrīvē nomizotus ābolus, tiem pāri pēc tam klāj sakulto olbaltumu.
6. No saldētavas izņemto mīklu uzrīvē vai uzdrupina uz olas baltumiem.
7. Cep 200 grādu karstumā aptuveni 30 – 40 minūtes.
8. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.