Katrai dāmai ir pa kaprīzei, katrai dāmai ir pa savai kūkas receptei. Lūk, manas omītes recepšu grāmatiņā var atrast šādu variāciju par Dāmu kaprīzi. Šķiet, vienkāršāk nemaz nevar būt, tādēļ jābūt ar īpaši greizām rokām, lai kūka neizdotos.

SASTĀVDAĻAS:

200g sviesta;
2 glāzes cukura (vai arī 1 glāze cukura + 1 glāze pūdercukura);
320g miltu;
šķipsniņa sāls;
tējkarote vanilīncukura;
250g skābā krējuma;
1/2 tējkarote sodas;
1 ola;
2 vidēji āboli;
saujiņa lazdu riekstu.

PAGATAVOŠANA:

1. Sviestu saputo ar 1 glāzi cukura.
2. Sviesta masai pievieno miltus, krējumu, sāli, vanilīncukuru un sodu. Visu kārtīgi samīca.
3. Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu mīklas liek uz plāts un izrullē.
4. Mīklu pārber ar sarīvētiem āboliem un sasmalcinātiem riekstiem.
5. Pildījumam pa virsu liek otru mīklas kārtu.
6. Mīklu sadursta un 180 grādu karstumā cep aptuveni 20 minūtes.
7. Tikmēr saputo olas baltumu ar glāzi cukura (vai pūdercukuru) un liek pa virsu kūkai.
8. Cep līdz brīdim, kad olas baltums sacietējis.


Kategorijas: Kūkas

2 atbildes.

  1. Aija saka:

    Ļoti laba recepte, vienkārša. Es tikai pamainīju dažas lietas: nebija rieksti, uzbēru āboliem mandeļu miltus, kā arī olas dzeltenumu, kas pēc receptes paliek pāri, iemaisīju mīklā.
    Garšīgi!

  2. Ilze saka:

    Paldies par brīnumgardo recepti!

Pievienot komentāru