Domājams, šo saldo ēdienu varētu ierindot kategorijā “Pirmsalgas našķis”, jo pat tad, kad maciņā svilpo vējš, mājās noteikti atradīsies pāris karotes miltu un cukura. Lai arī pēc skata varbūt pieticīgs un neprasa izcilu pavārprasmi, saldā ēdiena gala rezultāts patiesi ir labs.
SASTĀVDAĻAS (1 PORCIJAI):
1 olas dzeltenums;
1 glāze piena;
2 tējkarotes cukura;
1 tējkarote miltu;
1 tējkarote kartupeļu cietes.
PAGATAVOŠANA:
1. Uzliek vārīties pienu, dažas tējkarotes atstājot krējuma masai.
2. Olas dzeltenumu saberž ar cukuru.
3. Dzeltenumam pievieno miltus, cieti, visu kārtīgi samaisa un pievieno atlikto pienu.
4. Iegūto masu labi samaisa un iemaisa vārošā pienā.
PIEZĪMES:
Ja mīli saldumus, vari pievienot nedaudz vairāk cukura, kā arī kādu šķipsniņu vanilīna. Ja masā izveidojušies kunkulīši, izberz krēmu caur sietiņu.