Jāteic, ka Omītes krājumos ir vairākas receptes, kurās ir vien pieminētas attiecīgā ēdiena sastāvdaļas, bet nav ne vārda par to, kādā secībā un ko ar tām darīt. Tādēļ jāņem vērā loģika, veselais saprāts un jāķeras pie darba. Jāteic, ka šajā gadījumā Omītes recepte ir vainagojusies ar gardu un reizē arī veselīgu gala rezultātu. Lai par to pārliecinātos, izmēģini to arī savās mājās!
SASTĀVDAĻAS:
aptuveni 300g jēra gaļas;
4 kartupeļi;
2 burkāni;
neliela kāposta galviņa;
2 ķiploka daiviņas;
1 vai 2 tomāti;
asais pipars (var aizstāt arī ar papriku);
tējkarote sviesta;
lauru lapas;
sāls, melnie pipari, zaļumi.
PAGATAVOŠANA:
1. Jēra gaļu sagriež gabaliņos un liek vārīties karstā ūdenī, pievienojot melnos piparus.
2. Kad gaļa labu laiku vārījusies un ir pusmīksta, pievieno salmiņos sagrieztus kartupeļus, burkānus un kāpostus, lauru lapas un sāli. Vāra aptuveni 8 minūtes.
3. Kamēr zupa vārās, sakapā ķiploku, sasmalcina zaļumus, tomātus un piparu, visu sajauc ar sviestu un pievieno virai.
4. Vāra līdz dārzeņi un gaļa mīksta.