Nu jau kādu laiku mūsu pašu Latvijas vagās var atrast pa kādam jaunajam kartupelītim. Tomēr, kad apnīk ēst tik ierasti vārītos vai arī ceptos kartupeļus, gribas pamēģināt ko savādāku, tādēļ šoreiz galdā ceļam apvienotu abu iepriekš minēto kartupeļu variantu – kartupeļus rīvmaizē.

SASTĀVDAĻAS:

1kg kartupeļu;

1 ola;

1 ēdamkarote ūdens;

sinepes;

2 ēdamkarotes rīvmaizes;

1 ēdamkarote kviešu miltu;

40g sviesta;

sāls.

PAGATAVOŠANA:

1. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu izvāra.

2. Vārītos kartupeļus nomizo, apziež ar sinepēm, pārkaisa ar sāli, apviļā kviešu miltos, apmērcē ūdens un sakultas olas maisījumā, apviļā rīvmaizē.

3. Cepešpannā izkausē sviestu un tajā liek iepriekš sagatavotos kartupelīšus.

4. Vairākas reizes apgrozot kartupeļus cepeškrāsnī cep zeltainus.

PIEZĪMES:

Pamēģini sinepes aizstāt ar medu vai arī sajaukt abas lietas kopā.


Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru