Kabači ir viena forša lieta, taču cik ilgi ēdīsi parastus pildītus kabacīšus ar malto gaļu? Vajag izmēģināt arī ko jaunu! Tādēļ šoreiz gaismā ceļu kabaču plācenīšu recepti. Lai arī vienkārši pagatavojami, jābrīdina, ka tie vislabāk piestāvēs brīvdienu vakariem, kad nekur nevajag steigties, jo cepšanas process aizņem samērā ilgu laiku.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg kabaču;
2 olas;
4 ēdamkarotes miltu;
150g biezpiena;
zaļumi;
sāls.

PAGATAVOŠANA:

1. Kabačus nomizo un nomazgā.
2. Kabačus sarīvē uz sakņu rīves un uz pāris minūtēm atstāj ledusskapī.
3. Tikmēr sasmalcina zaļumus.
4. No ledusskapja izņem kabačus, notecina lieko šķidrumu, pievieno zaļumus, miltus, olas, biezpienu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.
5. Cep no abām pusēm zeltainus.
6. Pasniedz ar krējumu.

PIEBILDES:

Biezpienu var aizstāt ar samaltiem vārītiem kartupeļiem.

Raugi, lai biezpiens nebūtu ūdeņains.


Kategorijas: Pamatēdieni

2 atbildes.

  1. hmmm saka:

    Vai autors pats ir mēģinājis šo recepti? Man viss pa pannu iztecēja, izniekoti produkti un laiks……

    Atbildēt
    • Banija saka:

      Jā, protams. Visas receptes pirms ievietošanas blogā ir izmēģinātas pašu virtuvē. Lai plācenīšu saturs neizplūstu pa pannu, svarīgi noliet lieko šķidrumu, kas izveidojas no sarīvētajiem kabačiem.

      Atbildēt

Pievienot komentāru