Kad vasara aiz muguras, aizvien vairāk kārojas uzkavēties siltajā virtuvē un pagatavot kādu kārumu, ar kuru iepriecināt savējos. Viens no visu laiku labākajiem šedevriem, manuprāt, ir miltu buberts. Vienkāršs un klasisks saldēdiens bez liekām izvirtībām un sastāvdaļām, kuras ar uguni neatrast. Ķeramies pie gatavošanas.

SASTĀVDAĻAS:

80g miltu;
0,5l piena;
4 olas;
50g cukura;
vanilīns.

Miltu buberts

PAGATAVOŠANA:

1. Pusi piena uzvāra.
2. Atlikušajā pienā iejauc miltus.
3. Pienu, kas sajaukts ar miltiem, pievieno vārītajam pienam un karsē, līdz sāk vārīties, un, nepārtraucot maisīšanu, vāra piecas minūtes.
4. Masai pievieno vanilīnu un olu dzeltenumu, kas saputoti ar pusi cukura.
5. Nedaudz atdzesētā masā uzmanīgi iecilā olu baltumus, kas saputoti ar atlikušo cukuru.
6. Atdzesētu pasniedz ar ķīseli, dzērveņu mērci.

Miltu buberts


Kategorijas: Saldie ēdieni

Pievienot komentāru