Šķiet, senos laikos kalorijas neskaitīja, jo teju visi Omītes recepšu grāmatā atrodamie ēdieni ir bagātīgi vārda viestiešākajā nozīmē. Lai gan mūsdienās lielai daļai cilvēku ir sēdošs darbs, sirds kaites un kas tikai vēl ne, kā rezultātā uz trekniem ēdieniem nedrīkst pat paskatīties, kur nu vēl nogaršot, dažreiz taču drīkst sagrēkot. Un kādēļ gan lai negrēkot, nogaršojot žāvētu plūmju krēmu?
SASTĀVDAĻAS:
200g žāvētu plūmju;
1/2 citrona;
250g saldā krējuma;
2 ēdamkarotes cukura;
1 tējkarote ar kaudzi želatīna.
PAGATAVOŠANA:
1. Plūmes izmērcē ūdenī, izberž caur sietu vai samaļ (mūsdienu saimnieces noteikti liks talkā blenderi).
2. Plūmju masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, 1/2 citrona sulu, cukuru un izšķīdinātu želatīnu.
3. Saputo putukrējumu.
4. Putukrējumā iemaisa plūmju masu.
5. Krēmu kārto trauciņos un aukstumā sarecina.
6. Pasniedzot var rotāt ar grauzdētiem riekstiem un veselām plūmēm.