Ja jūs man teiksiet “plovs”, es noteikti domāšu, ka tas ir kaut kas trekns un ilgi gatavojams, bet, ja teiksiet “sēņu plovs”, atbildēšu, ka par to gan var padomāt.

SASTĀVDAĻAS:

1/2 l sālītu sēņu;
1 burkāns;
1 sīpols;
2 glāzes rīsu;
1 glāze tomātu mērces;
eļļa;
sāls;
pipari.

Sēņu plovs

PAGATAVOŠANA:

1. Vārošā ūdenī liek vārīties rīsus, vāra līdz tie ir pusgatavi.
2. Sālītās sēnes sagriež strēmelītēs (ja tās ir ļoti sālītas, iepriekš nomērcē).
3. Burkānu sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sasmalcina.
4. Burkānu un sīpolu eļļā apcep.
5. Burkāniem un sīpoliem pievieno sēnes, rīsus, tomātu mērci, piparus un sāli.
6. Liek aizvākotā katlā un cepeškrāsnī sautē aptuveni 15 līdz 20 minūtes.

Sēņu plovs


Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru