Ja man būtu jāraksturo Omītes ābolu maizītes divos vārdos, es teiktu, ka tā ir “kaloriju bumba”. Smaržīgas, gardas un mutē kūst kā sviests, un kā nu ne, ja to pagatavošanā sviests nav žēlots. Taču ne jau nu katru dienu ēdīsim tikai salātlapas, tādēļ dažkārt jau var…arī pagrēkot ar kādu ābolmaizīti.
SASTĀVDAĻAS:
400g biezpiena (200g mīklai + 200g pildījumam);
200g miltu;
200g margarīna vai sviesta;
šķipsniņa sāls;
ēdamkarote pūdercukura;
60g cukura;
rīvēta citrona miziņa;
2 olu dzeltenumi;
4 āboli.
PAGATAVOŠANA:
1. Izsijātiem miltiem pievieno 200g biezpienu, margarīnu (sviestu), pūdercukuru un sāli.
2. Mīklu samīca un liek uz 15 minūtēm ledusskapī.
3. Atlikušo biezpienu samaisa ar cukuru.
4. Biezpiena masai pievieno citrona miziņu un olu dzeltenumus.
5. Ābolus sagriež šķēlītēs.
6. Mīklu izveltnē un sagriež kvadrātiņos.
7. Uz katra kvadrātiņa liek biezpiena masu un ābolu gabaliņus.
8. Kvadrāta stūrīšus ieloka uz vidu un piespiež.
9. Cep 200 grādos aptuveni 20 – 25 minūtes.
10. Gatavās maizītes pārkaisa ar pūdercukuru.