Klimpas viennozīmīgi ir manas omītes virtuves šedevrs. Kaut vai tādēļ, ka pēc omītes pārcelšanās uz mākoņu maliņu šādu gardumu vairs neesmu ēdusi, jo nekur tādu vairs negatavo, un kā gan savādāk… tagad taču nav modē ēst balto miltu ēdienus, jo liekās kalorijas taču… Tomēr, nogaršojot pagatavotās klimpas, jau atkal atgriezos bērnībā, kad omīte no katla cēla ārā mīklas pikucīšus, pārlejot tos ar gardu gaļas mērcīti.
SASTĀVDAĻAS:
2 olas;
ēdamkarote sviesta,
160g miltu;
3/4 glāzes piena;
sāls;
ūdens.
PAGATAVOŠANA:
1. Saputotam sviestam pievieno olu dzeltenumus, sāli, izsijātus miltus un pienu (pēc vajadzības).
2. Mīklu labi samaisa, pieliek saputotus olu baltumus. Mīklai jābūt krējuma biezumā.
3. Ar tējkaroti dala klimpas un liek verdošā ūdenī, pieber sāli un vāra, kamēr uzpeld.
4. Pasniedz ar krējuma mērci.
PIEBILDES:
Ar piena pievienošanu nevajag pārlieku aizrauties, labāk pamazām, jo, piemēram, es nemaz nepievienoju visu piena daudzumu, kas minēts receptē.
Vāra aptuveni 1,5l ūdens, lielākā katliņā.