Paskatoties uz visiem gatavotajiem Omītes ēdieniem, jāsecina, ka lielākā daļa ir īstenas kaloriju bumbas, kurās ir salikts vislabākais un treknākais, taču starp daudzajām receptēm izdodās atrast arī ko nedaudz veselīgāku un veģetārāku, piemēram, dārzeņu biezeņzupu, kura būs ideāls ēdiens pēc svētkiem, kad vēders nobaudījis dažādus eksotiskus kārumus un nu tīko pēc kaut kā vienkāršāka un saprotamāka.

SASTĀVDAĻAS:

1,3kg dārzeņu (kālis, kartupeļi, burkāni);
1 pētersīļa sakne;
1 sīpols;
2,5l ūdens
100g sviesta;
sāls;
zaļumi.

PAGATAVOŠANA:

1. Uz sakņu rīves sarīvētus un sviestā apceptus burkānus, pētersīļu sakni un sīpolu liek vārīties verdošā ūdenī.
2. Zupai pievieno gabaliņos sagrieztu kāli, vāra 20 minūtes.
3. Katlā pieber sagrieztus kartupeļus un sāli.
4. Kad dārzeņi mīksti, tos izņem no šķidruma, atdzesē, samaļ gaļas mašīnā, liek atpakaļ šķidrumā un vēlreiz uzvāra.
5. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem, siermaizītēm, biezpienu vai sasmalcinātu siļķi.

PIEBILDES:

1. Zupas gatavošanā izmantoju ievērojami mazāku ūdens daudzumu (aptuveni 1,5 – 1,8l), jo pretējā gadījumā zupa sanāks ļoti šķidra.
2. Mūsdienu saimnieces izvārītos dārzeņus var arī sablenderēt – sanāks daudzkārt ātrāk.
3. Dārzeņu apcepšanai izmantoju mazāku sviesta daudzumu nekā norādīts receptē.


Kategorijas: Zupas

Pievienot komentāru