Brīvdienas omītes mājās vienmēr bija kā mazas svētku dienas, jo galdā tika celti ne tikai ilgi gaidītie saldumi, bet arī diendienā retāk redzēti pamatēdieni. Jo brīvdienās taču pie plīts var pastāvēt nedaudz ilgāk (starp citu, šoreiz piedāvātās receptes realizēšana nemaz tik ilgu laiku neprasa).

SASTĀDAĻAS:

400g cūkgaļas;

1 sīpols;

250g tomātu mērces;

150g žāvētu plūmju;

paprika;

sāls;

cukurs;

taukvielas cepšanai.

PAGATAVOŠANA:

1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos un uz sakarsētas pannas taukvielās apcep brūnu.

2. Gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, tomātu mērci un dažas minūtes cep.

3. Gaļu ar tomātu mērci un sīpoliem liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai gaļa tik tikko būtu apsegta, un sautē.

4. Kad gaļa pusmīksta, pievien noskalotas žāvētās plūmes, sāli, papriku un cukuru.

5. Sautēšanu turpina, līdz gaļa mīksta.

PIEBILDES:

Ēdienam ideāli piestāvēs rīsi un dārzeņu salāti.




Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru