Omītes pierakstos atrodamas ne tikai senas, klasiskas receptes, bet arī kaut kas no jaunākiem laikiem, kad, piemēram, jau bija zināms, kas ir Spilvas Ķīnas mērce. Nav gan īstas pārliecības, no kura laikraksta vecmāmiņa saglabājusi šo recepti, taču ir aizdomas, ka avots ir Kurzemes Vārds.

SASTĀVDAĻAS:

2 paciņas rīsu;
2 burkāni;
1 liels vai 2 mazāki sīpoli;
Spilvas Ķīnas mērce (vai arī jebkura cita tomātu mērce pēc patikas);
2 kūpināti vistas šķiņķīši.

PAGATAVOŠANA:

1. Uzvāra rīsus.
2. Kamēr rīsi vārās, uz pannas eļļā sautē sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, mīksti, un vienlaikus sautē arī sarīvētus burkānus.
3. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus vistas šķiņķīšus (bez ādas).
4. Kad rīsi gatavi, tos ieber pannā un samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
5. Galu galā visam pielej Ķīnas mērci (vai arī jebkuru citu tomātu mērci pēc izvēles).


Kategorijas: Pamatēdieni, Salāti

Pievienot komentāru