Šķiet, augļu kēkss vislabāk iederētos Ziemassvētku laikā, jo gatavošanas brīdī visu māju piepilda kanēļa smarža. Tik ļoti Ziemassvētkiem raksturīgais aromāts! Taču kādēļ gan lai Ziemassvētku sajūtas neienestu mājoklī arī rudens priekšvakarā?
SASTĀVDAĻAS:
250g miltu;
2 olas;
tējkarote cepamā pulvera;
0,5kg kaltētu augļu;
200g augļu sukāžu;
125g sviesta;
125g brūnā cukura;
tējkarote kanēļa;
125ml ūdens;
daži pilieni ruma esences.
PAGATAVOŠANA:
1. Sasmalcina kaltētos augļus un liek katlā.
2. Augļiem pievieno sviestu, cukuru, kanēli, ūdeni un karsē vēl trīs minūtes pēc tam, kad sviests izkusis.
3. Augļu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4. Viegli saputo olas.
5. Augļiem pievieno saputotās olas, miltus, miltos apviļātas sukādes, cepamo pulveri un ruma esenci.
6. Kēksa masu lej formā un cep 160 grādu karstumā aptuveni 1,5 stundu.
PIEBILDES:
Kēkss būs gana bagātīgs, tādēļ var iztikt arī bez sukāžu pievienošanas (tiesa gan, tās bagātinās garšu), savukārt, ja skapī nemētājas aizķērusies ruma esences pudelīte, zini, ka kēkss izdosies gana gards arī bez tās.