Jāteic, ka rūpnieciski gatavoto pelmeņu garša nestāv ne tuvumā mājās gatavoto pelmeņu gardumam. Pelmeņu gatavošana ir īsteni ģimenisks pasākums, kur tiek sadalīti pienākumi, lai darbi raitāk ritētu uz priekšu – viens atbildīgs par mīklas sagatavošanu, savukārt pārējie – par pildīšanu. Tādēļ, ja kādās brīvdienās sāc prātot, ko pagatavot vakariņās, izvēlies pelmeņus. Būs ģimenes saliedēšanās pasākums.

SASTĀVDAĻAS:

300 – 400g miltu;
Aptuveni 200ml ūdens;
500g maltās gaļas;
1 kartupelis;
1 sīpols;
pipari;
sāls.

PAGATAVOŠANA:

1. Nomizo un smalki sasmalcina kartupeli un sīpolu, kurus kopā ar garšvielām pievieno maltajai gaļai.
2. Miltiem pakāpeniski pievieno ūdeni, mīcot to līdz iegūta viendabīga, staipīga mīkla.
3. Iegūto mīklu sarullē “desiņā”, kuru sadala nelielos gabaliņos.
4. Katru mīklas gabaliņu izrullē un pilda ar maltās gaļas masu.
5. Pelmeņus uzreiz vari vārīt, cept vai arī sasaldēt kādai citai ēdienreizei.

IEVĒRO:

Ūdeni miltiem pievieno pakāpeniski, lūkojot, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra un nejuktu ārā. Nepieciešamības gadījumā mīklai pievieno vēl miltus.


Kategorijas: Pamatēdieni

1 atbilde.

  1. Jānis saka:

    4 mājas pelmeņi, atsver paku veikala pelmeņus. 🙂 i gaļu var sagaršot, sēnes pielikt. Papriku un citas ellīgas lietiņas:)

Pievienot komentāru