Gardāki par gardu, klasiskāki par klasisko. Gan saldi ar ievārījumu, gan sāļi ar krējumu. Un tās ir tikai dažas no iespējamajām biezpiena plācenīšu variācijām, jo, šķiet, ikvienas omītes recepšu krājumos noteikti atradīsies pieraksti par biezpiena plācenīšu pagatavošanu. Īsta bērnības garša.

SASTĀVDAĻAS:

500g biezpiena;
2 olu dzeltenumi;
2 ēdamkarotes miltu;
1 ēdamkarote kartupeļu cietes;
rīvmaize;
naža gals sāls;
garšvielas: saldām – citrona miziņa vai vaniļa, kanēlis, cukurs, sāļām – ķimenes.

PAGATAVOŠANA:

1. Vienādā masā sastrādātam (izberž caur sietu vai arī mūsdienās izmanto tehnoloģiskos sasniegumus – sablenderē) biezpienam pievieno olu dzeltenumus, miltus, kartupeļu cieti, sāli un garšvielas.
2. No biezpiena masas veido plācenīšus, kurus apviļā rīvmaizē un cep eļļā zeltainus no abām pusēm.
3. Pasniedz ar ievārījumu, kausētu sviestu vai skābu krējumu.

PIEZĪMES:

Vari pagatavot plācenīšus arī ar izvārītu, sastampātu vai samaltu kartupeļu piedevu (2 daļas biezpiena, 1 daļu kartupeļu).



Pievienot komentāru