Pīrādziņi, kuru otrais nosaukums ir “Vasaras pīrādziņi”, no šķīvja pazudīs ātri, jo labi piesien dūšu un derēs gan kā piedeva buljonam, gan Jāņu svētku galdam pie alus, gan arī kā sāļš kārums piknikiem.
SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
320g miltu;
200g sviesta vai margarīna;
2 ēdamkarotes skābā krējuma;
sāls;
1 ola pārziešanai.
Pildījumam:
3 olas;
100g lociņu;
60g sviesta;
1/2 tējkarote sāls.
PAGATAVOŠANA:
1. Mīklai paredzēto sviestu ar nazi iekapā miltos.
2. Krējumam pievieno sāli un pievieno to mīklai.
3. Ar rokām samīca mīklu un atstāj uz 30 minūtēm vēsumā.
4. Izvāra pildījumam paredzētās olas.
5. Saputotam sviestam pieliek sāli, sīki sagrieztus lociņus un sakapātas olas.
6. Mīklu izveltnē 3mm biezumā, izspiež aplīšus.
7. Aplīšos liek sagatavoto pildījumu un aizspiež maliņas.
8. Pārziež ar sakultu olu.
9. Cep aptuveni 25 minūtes 180 grādu karstumā.
No mīklas daudzuma sanāks aptuveni 28 pīrādziņi.