Domājams, katras saimnieces recepšu krātuvītē ir pa kādai pildītu papriku receptei. Viena paprikas pilda ar grūbām, vēl kāda ar rīsiem. Omītes pierakstos pierakstīta kāda vienkārši pagatavojama recepte, kuras gala rezultāts ir ļoti smeķīgs un patiks arī tiem, kuri satraucas par katru taukvielu gramu, kuru paģēr ēdiena pagatavošana.
SASTĀVDAĻAS:
5 paprikas;
1 glāze ūdens;
Pildījumam:
500g maltas gaļas;
1 sīpols;
2 ēdamkarotes krējuma;
1 šķēle baltmaizes;
2 ēdamkarotes pusvārītu rīsu;
sāls;
rīvmaize;
zaļumi.
PAGATAVOŠANA:
1. Paprikas nomazgā, nogriež “vāciņus”, izņem sēklotnes un patur verdošā ūdenī 3 – 4 minūtes.
2. Viendabīgā masā sajauc pildījuma sastāvdaļas.
3. Masu iepilda paprikās, uzliek paprikām “vāciņus” un liek katliņā, kurā ielieta glāze karsta ūdens.
4. Cep 180 grādu karstumā aptuveni 35 – 40 minūtes.