Kālis ir tāda interesanta štelle – ne īsti kartupelis, ne biete, ne… Unikāls virtuves karalis, kas izceļas ar savu vērtīgumu – šķiedrvielām. Tāpēc dienasgaismā ceļam recepti, kuras kungs un karalis ir kālis. Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
700g kāļu;
1 ēdamkarote cukura;
60g sviesta;
50g krējuma;
sāls;
ūdens.
PAGATAVOŠANA:
1. Katliņā apbrūnina cukuru ar sviestu.
2. Pievieno cukuram un sviestam notīrītus, stienīšos sagrieztus kāļus.
3. Kaļus apcep, pievieno krējumu un nedaudz karsta ūdens un sāli.
4. Sautē uz lēnas uguns, līdz kāļi kļūst mīksti.
PIEZĪMES:
Tiem, kuri nealkst pēc treknuma, rekomendēju ēdiena pagatavošanā izmantot uz pusi mazāk sviesta.