Tādām dienām, kad gribās kartupeļu biezeni, bet ne ierastajā izpildījumā, vai arī gluži vienkārši no iepriekšējās dienas palikusi pāri kartupeļu biezputra, noderēs kartupeļu biezeņa piku recepte. Vienkārša, ātra un – ierastajā ikdienā kaut kas savādāks.
SASTĀVDAĻAS:
750g kartupeļu;
2 olas;
3/4 glāzes piena;
2 ēdamkarotes miltu;
30g sviesta;
muskatrieksts;
1 tējkarote sāls.
PAGATAVOŠANA:
1. Nomizotus vārītus kartupeļus saspaida, maisot pamazām pievieno karstu pienu un ļauj biezenim uzmutuļot.
2. Noņem katlu no uguns, pievieno sviestu, sāli, miltus, muskatriekstu un sakultas olas.
3. Biezeni saputo.
4. Caur robotu konditorejas uzgalīti izspiež kartupeļu biezeņa pikas uz ietaukotas cepešpannas.
5. Karstā cepeškrāsnī apcep.