* Lai no citrona iegūtu vairāk sulas, to uz īsu brīdi ieliek karstā cepeškrāsnī un ļauj labi sakarst.
* Cepot kartupeļus krāsnī, tie uz 15 minūtēm jāiemērc verdošā ūdenī, tad cepšanai vajadzēs uz pusi mazāk laika.
* Ja pannu, kurā cep zivis, iepriekš izkaisa ar sāli, tad zivis nepieķersies pie pannas un grozot nelūzīs.
* Ja buljons sanācis nedzidrs, tad sakul olas baltumu, pievieno vārīšanās beigās buljonam un izmaisi. Noņemot katlu no plīts, pagaidi 5 minūtes. Šajā laikā buljons nodzidrināsies. Uzmanīgi izkās buljonu caur sietiņu vai marli, nepiejaucot nogulsnes.
* Ja sanācis pārsālīt zupu, pievieno ūdeni vai pavāri notīrītas kartupeļu šķēles vai marlītē iesietus rīsus. Kad zupa gatava, izņem.
* Ja gaļa sautējas pārlieku ilgi, tad zini, ka sautēšanās laiku saīsina tomātu biezeņa, citrona sulas vai etiķa piedeva.
* Ja rauga mīkla līp pie rokām vai dēlīša, ierīvē delnas ar dažiem pilieniem augu eļļas. Sevišķi svarīgi bez miltu palīdzības veidot tos mīklas izstrādājumus, kurus vāra taukos vai eļļā, jo, ja mīkla būs aplipusi ar miltiem, tauki vārīdamies putos.
* Ja siltā telpā slikti veltnējas sviesta mīkla, veltnēšanai izmanto pudeli, kas pielieta ar aukstu ūdeni.
* Lai cepot kēksu rozīnes nenosēstos kēksa formas apakšā, tās pirms pievienošanas mīklai apviļā miltos.
* Ja pēc zivju pannas nomazgāta panna vēl tomēr ož, uzber uz pannas sāli un karsē. Var pannā arī ieliet etiķa ūdeni, arī tas iznīcina zivju smaku.
* Ja tomātu biezenis vai pasta appelējusi, pelējumu noņem un pārlej plānu kārtiņu eļļas, kas neļaus attīstīties pelējumam.